Concert in de Broerekerk

Het Frysk Senioren Orkest heeft op zaterdag 27 mei jl. een concert gegeven in de Broerekerk in Bolsward. In dit oudste monument van de stad (uit de 12e eeuw) konden de talrijk opgekomen liefhebbers van fanfaremuziek – waaronder enkele toeristen uit binnen- en buitenland – genieten van een afwisselend programma. Naast enkele vlotte, moderne marsen, zoals The Cross of Honour van William Rimmer, stonden o.a. werken van Brahms (Hongaarse Dans no 1), Evelyn Glennie (A Little Prayer) en een selectie van Herb Alpert op het programma met de nummers Spanish Flea en Tuijana Taxi. Een toehoorder deed na Na Highland Cathedral, van Michael Korb en Ulrich Roever, de uitspraak:  “Ik ha der pikefel fan, sa moai”.”
Heel bijzonder is altijd het optreden van de saxofoongroep o.l.v. Karl Veen. Deze keer werd Syncopated Clock van Leroy Anderson ten gehore gebracht.
Het FSO speelde nog filmmuziek, een deel uit een ouverture en van de moderne muziek het bekende Mag ik dan bij jou  van Claudia de Breij (tekst), op muziek gezet door Wagenaars en Geboers. Aan het eind werd met A Swinging Safari, in een bewerking van Karl Veen, aangetoond dat er nog wel muziek in de senioren zit. Na de afsluitende Radetszky mars werd nog even nagepraat met het enthousiaste publiek. Een concert om met tevredenheid op terug te zien en wat zeker een vervolg krijgt op andere plekken in Fryslân.